Masa László tanár úr Szeged szakképzéséért díjat kapott

Masa László 25 éve töretlenül dolgozik a műszaki szakképzésben. A szakma iránti szeretetét, odaadását közvetítette mindig a tanulók felé. Műszaki embertől elvárható pontossággal és kitartással mutatott példát a diákoknak. Részt vett több szakma, képzési program kidolgozásában, iskolánkban való beindításában. Szakmai könyvek társ-szerzőjeként a szakmai oktatást támogatta. Az iskola fizikailag is magán viseli két kezének munkáját, mert több terem, labor kialakítását is neki köszönhetjük.

A SzeBIT-en jártunk

Egy napra Szegedre költöztek az IT világcégek, bemutatták leginnovatívabb, legfuturisztikusabb termékeiket, megoldásaikat. A GD-s informatikus csemeték lenyűgözve hagyták, hogy a cégek a jövőbe kalauzolják őket. A diákok jövő technológiáinak megtekintése mellett a digitális forradalomról szóló előadásokat is meghallgathattak.

Nagy kedvencünk az Epson kerékpárral hajtott nyomtatója volt, amivel kipróbálhattuk, hogy mennyi energiába kerül egy oldal kinyomtatása.

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny Jelentkezés

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017/2018. tanévben is szeretettel várja a Szakma Kiváló Tanulója Versenyre és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a végzős szakképzős osztályok tanulóinak jelentkezését. Jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2017. december 15. A versenyen történő részvétel díjtalan. 

Az elmúlt évek során jó eredményeket értek el tanulóink, sokan OKJ vizsgarész alóli mentesítést kaptak.

Véradás

Adj vért, és ments meg három életet! Véradás a GD ebédlőjében 2017.11.22-én 8:00-tól 12:00-ig.

A véradásra feltétlenül hozd magaddal a személyi igazolványodat és a TAJ kártyádat.

Továbbtanulási tájékoztató vízügyeseknek - 2017.11.16.

Vízügyi technikus tanulóink a tápéi tanműhelyben ma előadásokat hallgathattak arról, hogy milyen továbbtanulási, elhelyezkedési lehetőségek állnak a rendelkezésükre. 

A rendezvényen vendégeink voltak 
Somlyódi Balázs az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója,
Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság igazgatója, valamint 
Dr. Bíró Tibor a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Víztudományi Karának dékánja.

Anyanyelvi vetélkedő – búcsú

Kedves Diákok!
Köszönjük, hogy részt vettetek játékunkon, reméljük, hogy jövőre is megörvendeztetjük egymást hasonló élményekkel. Már tervezgetünk, de ha valakinek jó ötlete van, azt is szívesen megfontoljuk, írjátok meg elképzeléseteket!
Olvasgassátok, használjátok a Tinta Könyvkiadó nagyszerű kiadványait, kövessétek az anyanyelvapolo.hu honlap információit! Be is léphettek az Anyanyelvápolók Szövetségébe, jó programokkal várunk Benneteket.
A vetélkedő összesített eredményét itt olvashatjátok.

Leány kézilabda - megyei Diákolimpia győzelem

A 2017/18-as tanév megyei bajnoka a z V-VI. korcsoportban lány kézilabda csapatok között a szegedi Szegedi Gábor Dénes Középiskola csapata lett. A lányok egyetlen góllal diadalmaskodtak a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium csapata ellen. A harmadik helyet az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium szerezte meg.

Gratulálunk lányok!