Diákcsere program a GD-ben

Iskolánk 15 éve vesz részt nemzetközi diákcsere programban. Ebben a tanévben egy német kisvárosba, Fritzlarba utazhattok.

A magyar diákok novemberben, az őszi szünet után látják vendégül a német diákokat egy hétig, és március közepén egy hétre elutaznak a partneriskolába. A csoport vonattal utazik egy angolul beszélő tanár kíséretével. 

Nyertünk a Kárpátaljai akcióprogram pályázaton

A "HATÁRTALANUL!" programban a Kárpátaljai akcióprogramra beadott pályázatunk 4.197.800 Ft-os támogatást nyert. A program keretében lehetőség nyílik arra, hogy 30 Kárpátaljai tanuló tegyen látogatást iskolánkban, valamint 40 tanuló utazzon el iskolánkból Kárpátaljára, még ebben a tanévben.

Képes beszámoló az aknaszlatinai csoport Magyarországra látogatásáról

Képes beszámoló a GD-s tanárok és diákok Kárpátaljára tett utazásáról

Dupla GD-s siker az Édes Anyanyelvünk versenyen

Az "Édes Anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny megyei döntőjét 2018. szeptember 17-én rendezték meg a Karolina iskolában, ahol Varga Benedek (12.F, felkészítő tanárai Némethné dr. Balázs Katalin és Szántóné Benkő Judit) megyei 1. helyezett lett a szegedi szakgimnáziumok kategóriában, Márton Richárd (11.D, felkészítő tanára Némethné dr. Balázs Katalin) szintén ebben a kategóriában megyei 2. helyezést ért el, így mindketten továbbjutottak Sátoraljaújhelyre a döntőbe, melyet 2018. október 11-14. között rendeznek meg.

Látogatás az ITSH-nál Debrecenben

A 11.E osztállyal osztálykirándulás keretén belül látogatást tettünk a IT Services Hungary debreceni egységénél. A cég munkatársai bemutatták a cég működését, valamint elkalauzoltak minket egy munkatérbe, ahol az egyik kolléga bemutatta nekünk az ott folyó munkafolyamatokat és megnézhettük a rendkívül nagy kapacitású szervertermet is. 

Új és izgalmas információkra tettünk szert. Köszönjük, hogy ott lehettünk!