Ideiglenes felvételi jegyzék 2021

Közöljük a 2021/2022. tanévre iskolánkba felvételi jelentkezést benyújtó 8. osztályos tanulók ideiglenes felvételi rangsorát. A felvételi jegyzék tanulmányi területenként (ágazatonként) készült. 

A listákon a tanulók oktatási azonosítójukkal, vagy - amennyiben ezt kérték - jeligéjükkel szerepelnek. A tanuló azonosító adata mellett feltüntettük a felvételi eljárásban elért összesített pontszámot és az ennek alapján kialakuló sorrendet. 

Azok a tanulók, akik iskolánk több ágazatát is megjelölték, az általuk választott valamennyi ágazat rangsorában szerepelnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján tájékoztatásul közöljük, hogy felvételt azok az iskolánkba készülő tanulók is nyerhetnek, akik a most közzétett listán a felvehető létszámhoz képest 3-4-szeres sorszámú helyen szerepelnek a rangsorban. Ez azért van így, mert egy tanuló több iskola több tanulmányi területét is megjelölhette az általa választott sorrendben.  A középiskolában ez a sorrend  nem ismert, ezért minden jelentkezőt rangsorolnunk kell. 

Természetesen minden tanuló csak egy iskolába kerül felvételre, oda ahová az általa választott sorrendet figyelembe véve először teljesítette a felvétel feltételeit. Azt tanácsoljuk, hogy a felvételi sorrenden csak indokolt esetben módosítsanak.

A törvényi előírás szerint a tanulóknak a jelentkezés sorrendjén 2021. március 22-23-án lehetőségük van módosítani az általános iskolában. Ekkor új tanulmányi terület is megjelölhető olyan iskolában, ahová jelentkezést nyújtottak be.

Amennyiben a fenti időszakban új tanulmányi területet kívánnak megjelölni iskolánk képzései közül, mindenképp szükséges iskolánkkal történő egyeztetés.

Az adatok tájékoztató jellegűek, a végleges eredményt a felvételi eljárás végén 2021. április 30-ig juttatjuk el a jelentkezőknek és az általános iskoláiknak. 

Kérdéseikkel, észrevételeikkel a 62/558-750 telefonszámon, vagy a  horvathklari@gdszeged.hu e-mail címen fordulhatnak hozzánk.

Köszönjük, hogy a továbbtanulási terveikben az iskolánk is szerepel.

A 2021/2022. tanévre vonatkozó felvételi jegyzék az alábbi ágazatokra vonatkozik: